Next Development Update

Published: Tuesday, 01 May, 2012
Next development update
April 2012
The Next improvement at thecentre:mk : making it a greener more energy-efficient place to shop
The Next extension commenced in December 2011, the latest development at thecentre:mk which provides a seamless continuation of the existing shopping building along Silbury Arcade, between Field Walk and Gold Oak Walk, adopts and respects the original design and aspirations for the building.
An improved store for Next
As one of the shopping centre’s main anchor tenants, Next has a requirement for a larger floor space in order to expand their retail offer to guests. The extension work currently underway will enable Next to utilise their entire upper level floor space for retail and the extension will home generous storage and office space. The existing two units either side of Field walk have become part of the redevelopment of Next on Silbury Arcade.
As part of the development project, Next are set to refurbish and refit their existing store to link with the new extension and expand their upper level to 100% retail space. The in store refurbishment will commence late April 2012 and will be phased across the departments while Next continue to trade during the improvement works, only closing for a short time in the Summer of 2012, to officially launch the new store in October 2012.
A seamless extension
The latest enhancement at thecentre:mk is compact and joins the existing building flawlessly, original design drawings of thecentre:mk suggest the flexibility along the flank arcades for development, to meet demand. The Next extension matches the exact scale of the existing building, in both foot print, height and design detail providing three new small retail units at ground floor level along Silbury Arcade, to create a more active and flowing shopping experience past Next and toward the John Lewis store.
More energy efficient
The Next extension at thecentre:mk conserves and respects the appearance of the original building in all aspects. However, current building regulations require new buildings to be highly thermally efficient. This means that the new extension is a greener and more energy-efficient addition to thecentre:mk, whilst respecting all aspects of the original building appearance.
For any development questions or enquiries about the Next extension and refurbishment at thecentre:mk email enquiry@thecentremk.com